IS Göta | Triathlon
57
page-template-default,page,page-id-57,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Triathlon

IS Göta är medlem av Svenska Triathlonförbundet och har sedan 2010 byggt upp en framgångsrik grupp av triathleter. Något som bland annat resulterat i stora framgångar med medaljplatser i internationella tävlingar, och ett SM-guld på ironmandistansen i Kalmar. Triathlon passar utmärkt både för motionären som tycker om allsidig träning och den topptränade elitidrottaren. Genom sin variation är det också en mycket rolig idrott för barn och ungdomar.

Bland våra medlemmar finns alla ambitionsnivåer och alla åldersgrupper så du är välkommen till ett härligt gäng oavsett din ålder och fart.

Träningar

Löpträning och simträning sker enligt IS Götas ordinarie träningspass, se detaljerat träningsprogram här. Utöver detta anordnas en mängd spontanträningar för simning, cykling samt kombinationspass och träningsdagar som utlyses via triathlongruppens Facebookgrupp (IS Göta triathlon). På sommarhalvåret simmar vi i Öresund flera gånger per vecka och kör ett antal cykelpass. Det finns även möjlighet att cykla med Tisdagscyklingen som utgår från Henrik Larssonstatyn vid Pålsjöbaden tisdagar kl 18:00 (FaceBook: Tisdagscyklingen i Helsingborg).

 

Simning

IS Göta är medlem av Svenska simförbundet. Du har alltså möjlighet att tävla för IS Göta i simtävlingar.

 

Tävling

Vi har en tävlingsagenda där klubben står för del av startavgiften till ett antal lopp varje år. Licens till triathlonförbundet för att kunna tävla betalas dock inte av klubben.

Kontakta Magnus Eriksson på: magnus.domsten@gmail.com om du vill ha mer information eller önskar beställa tävlingskläder.