IS Göta | Mellbrisfonden
75
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-75,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ingemar Mellbris minnesfond

IS Göta har sommaren 2013 öppnat en minnesfond för att hedra en av klubbens eldsjälar, Ingemar Mellbris, som efter en tuff kamp mot cancern somnade in på midsommarafton detta år.

Ingemar har varit en otroligt engagerad medlem som alltid handlat i klubbens anda. Med klubbens bästa för ögonen har han osjälviskt ställt upp i vått och torrt.

Det är många goda minnen vi bär med oss efter att ha umgåtts med denna varma människa under många år.  Ett exempel på hans engagemang är alla de gånger han märkt ut tävlingsspåren. Med krita, vimplar och mäthjul har han gjort vad han kunnat för att få en bra tävlingsbana.

Ingemar har också i perioder engagerat sig i ungdomsträningen, där många av de som i dag är våra duktiga seniorer fått sin första insikt om vad det innebär att utvecklas som löpare. Han har i samband med att klubben skaffade en klubbstuga tagit ett stort ansvar för den yttre miljön – ett område som gav honom såväl energi och utmaningar i hans jobb och som kompis till många av medlemmarna.

Ett initiativ som kännetecknade Ingemar var att han vid ett flertal tillfällen kom till tävlingar runt om i Skåne med sin husbil, satte på grillen och bjöd alla tävlande från klubben på korv med bröd efter loppet. Detta hände även i samband med träningar. Detta kallas att vara med att stödja och utveckla en kultur!

Det är med en stor tomhet och saknad, men samtidigt med stolthet över att ha fått lära känna en så fin föreningsmänniska som vi nu öppnar denna minnesfond.

 

/BG Nilensjö

 

Stadgar:

§1 Medlen i Ingemar Mellbris minnesfond skall använda för att främja:

  • Utvecklingen av kulturen i IS Göta
  • Utveckling av ungdomar i IS Göta
  • Forskningen runt cancer


§2
Fonden förvaltas av IS Göta friidrotts styrelse plus deltagare från familjen Mellbris.


§3
Fonden är öppen för insättning av pengar från privatpersoner, företag och föreningar. Den ska ha en tydlig del av IS Götas hemsida där syftet och bakgrunden beskrivs i form av Ingemars engagemang och hjärta för klubben.


§4
Styrelsen ska vid årsmötet utse årets utdelning/ar. Presentation sker i samband med friidrottens Götagala varje år. Utdelningen ska föregås av en presentation av bakgrund & syfte.


§5
Medlemmar inom IS Göta kan självmant ansöka om medel genom att skriftligen insända motivering till styrelsens ordförande.


§6
Friidrottsektionen binder sig till att varje år sätta in 1 000 kronor i fonden.


§7
Fonden ska dela ut räntan på kontot varje år plus överstigande belopp från det belopp som finns den 31/12 2013.

 

PG:  68 93 56-4,  Ange IM minnesfond när du sätter in.