IS Göta | Göta News April 2020
17621
page-template-default,page,page-id-17621,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

COVID-19
3 april 2020

För några veckor sedan fick ni ett nyhetsbrev med hänsyn till Coronaviruset och hur det påverkar oss. Nu kommer det en uppdatering om situationen för sektionen med hänsyn till det som hänt sedan dess.

Varvetmilen blev inte av som ett Varvetlopp, men vi genomförde det som ett GGP – otroligt lyckat med bra resultat, bra stämning och många nöjda löpare. KUL! Ekonomiskt fick vi faktisk in lite startavgifter också. Varvet har just nu en kampanj att man får flytta sin startavgift eller skänka den till Varvet för att rädda loppet. Jag har inte fått något besked ännu hur vi kommer ersättas i detta sammanhang – jag utgår dock från att vi ska få pengar. Så Varvetmilen blir en sämre affär än budget.

Vårruset ställdes in, deltagarna får inte tillbaka startavgiften. Efter ett antal påtryckningar resulterade det i att vi kommer få hälften av de inbetalda startavgifterna. Vi satte omedelbart igång arbetet med att ta fram ett alternativt lopp, Pålsjöruset under 4 dagar med starter var 20:e minut. Detta för att inte få för mycket badwill som ska påverka oss 2021. Allt var klart, vi skulle sända ut information och anmälningssystem, då kom nästa beslut från Folkhälsovårdsmyndigheten. Detta gjorde att informationen som gick ut den 2 april till ca 2 500 anmälda blev att vi inte kan lösa något, utan nu tittar på ett virtuellt lopp.

Tufft, jag, Svenne och Emilie har lagt ett antal timmar på detta, men men… Ekonomiskt vet vi inte ännu, vi vet att vi får pengar men det blir inte samma intäkt som vanligt, men känns helt ok.

Kalvinknatet flyttas till den 7 september. Nu vet vi inte hur situation ser ut i september, vi vet inte heller hur man ser på ett höstlopp i stället för ett vårlopp. Naturligtvis är det mycket arbete som är ogjort även här, men vi hoppas att loppet blir av.

Så totalt på våra tre stora arrangemang så kommer det komma in pengar, har vi tur så upp mot 40% av det vi brukar tjäna, delvis på grund av att vi har lägre kostnader. Detta gör att när jag ser på våra kostnader som går ner pga inställda lopp så ser det ut som att vi kommer klara ett positivt resultat 2020.

Samma regler gäller tillsvidare:

  • Ingen får anmäla sig till ett lopp som inte är sanktionerat utan att först stämma av det med mig eller närmsta ledare.
  • Ingen sanktion på kläder, man betalar den faktiska kostnaden när man beställer.

 

Utöver dessa åtgärder så är det ett antal rapporter både till staden och till RF, min förhoppning är att vi kommer få någon form av kompensation som kommer hjälpa oss ekonomiskt. Kan säga att det är mycket jobba att driva IS Göta normalt sett, men i Coronatider så är det säkert dubbelt så mycket, det borde vara tvärtom?

Tävlingar/träningar

Som jag skrev senast så har vi för avsikt att arrangera fler GGP. Vi är också med och arrangerar Krutmaran för elitlöpare. Generellt så är det precis som alltid annars, eget ansvar.

Man åker varken till träning eller tävling om man inte mår bra. Nu ser vi även till att hålla avstånden och kramas så lite som möjligt. Man byter om hemma. Risken att smittas på våra träningar eller tävlingar är otroligt mycket mindre än om du besöker ICA Maxi, men risken finns och den ska vi respektera.

Så samma regler här som i övriga delar av samhället. Men så länge vi kan så kör vi vidare med träning och tävling, Det är som alla vet bästa medicinen.

Nu i helgen är det GGP med tre olika starttider, ett kreativt sätt att lösa situationen – merjobb för oss inblandade – men ett sätt att minimera riskerna. Det kommer bli fler sådana lösningar. Sista passet inomhus, den 11 april ställer jag in.

När det gäller träningen kommer det nytt program nästa vecka, jag behöver:

 

  • Distansvärdar
  • Hjälptränare till onsdagsgruppen som nu blir torsdagsgruppen – de kommer köra på Heden samtidigt som oss.
  • HÖR AV ER!

 

Årsmöte

Ambitionen jag har som ordförande för hela Göta är att skapa ett Göta, bygga relationer och kultur tillsammans. Ett steg har varit gemensamma årsmöten. Där får vi backa bandet i år, årsmöten per sektion sedan ett HU möte med färre deltagare. Inbjudan ligger som länk här: Inbjudan Årsmöte 2020

Somliga anser kanske att man borde lagt det på is, men vi är sent på det som vi är – och det är mycket jobb att förbereda och att genomföra. Jag vill helt enkelt kunna bocka av det på TODO listan.

Övrigt

 

  • En av våra medlemmar, Sara Liljegren var med och satte världsrekord, 4×800 meter för K35. Grymt!
  • Till sist – notera i din kalender att det är vårdag den 19 april.

 

Vid pennan/BG Nilensjö som tillsammans med styrelsen önskar er en trevlig helg.