IS Göta | Göta News Mars 2021
17616
page-template-default,page,page-id-17616,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mars 2021!

Pandemin var ämnet i det senaste nyhetsbrevet, ett ämne som påverkat oss och vår verksamhet i över ett år nu. Och, som kommer fortsätta påverka oss förmodligen ganska lång tid framåt. Det sker diskussioner om lättnader nu och de ingångar jag har pekar på att det i mitten av april kommer öppnas upp för tävlande med upp till 500 deltagare. Det hade varit fantastiskt kul och skönt. Det är många rapporter som pekar på hur folkhälsan försämrats på grund av pandemin, både bland unga och gamla. Bland ungdomarna var det över en halv miljon färre idrottsaktiviteter 2020 än tidigare år och otroliga 6 miljoner färre deltagartillfällen. Vad detta innebär på lång sikt förstår alla. Precis som att när lopp ställs in så tappar människor sugen och drar ner på sin träning eller till och med slutar helt, förödande för samhället på sikt.

Göta är en av få klubbar som har arrangerat lopp, tror vi hade flest sanktionerade lopp i Sverige 2020. Vi kommer fortsätta på den linjen, naturligtvis med säkerheten som grund och när det behövs polistillstånd. Styrelsen har till och med fattat beslutet om att 2021 är GGP:n år! Så, se upp… det kommer bli många tillfällen att testa formen under året.

Vårruset
Svenne driver projektet även i år, det blir ett Vårrus under en vecka. Två banor i Helsingborg och en i Ängelholm, lagen springer när man själv vill under vecka 17 och de får en grym picknickkorg och goodiebag. Vi har satt ambitionen till 1000 startande. Det kommer behövas support och det blir en viktig intäktskälla i år. Ställ gärna upp och hjälp till.

Kalvinknatet
Årets knat är flyttat till september, vi hoppas och tror att det ska kunna genomföras som vanligt med 3000 barn. Inbjudan och hemsidan öppnar i mitten av april. Våra inbjudningskort delar vi ut efter sommaren. Notera den 6 september i kalendern, då kommer du behövas vid Kärnan!

SM i terräng
IS Göta kommer tillsammans med Höganäs friidrott arrangera SM i terränglöpning den 23-25 oktober i Höganäs. Jag har satt ribban högt, det bästa och mest besökta mästerskapet i terräng någonsin i Sverige. Arbetet har pågått under ganska lång tid redan, flera samarbetspartners och Höganäs kommun är väldigt positiva. Jag berättar mer om detta på årsmötet, men notera helgen i din kalender.

Bauhausgala för ungdomar och veteraner 
Alltså, ståpäls på den! En gala där huvuddelen av oss kan vara med, hur coolt är inte det. Jag ser att vi kan vara många i Stockholm sista helgen i juli. Förra årets tema, kulturens år blev inte vad vi hade hoppats på, det var riktigt bra i börja av året men sedan var det i princip omöjligt att umgås på läger, tävlingar etc. Det finns pengar avsatt för detta ändamål, just denna gala skulle kunna bli en satsning om det finns intresse. Läs mer här

Inomhushall
Ett ämne och projekt som har ganska många år på nacken nu, men kanske är det snart dags för det försa spadtaget? Går allt enligt plan så byggs hallen sidan om Heden och är klar om ca 3 år. WOW!!!! Ett annat ämne på temat tillgänglighet och projekt som tagit lång tid är elljusspår, det är i princip klart nu, det blir ca 5 km till i Pålsjö när det blir vintertid igen!

Tävlingar / träningar

Hela året har vi arbetat med en-veckosplanering pga Covid-19, nu är det utlagt 3 veckor framåt på vår FB sida. Kommer beskedet om 500 personer så kommer det blir 8 veckors program på hemsidan igen. Förmodligen med samma säkerhetstänk, eller liknande. Men, det blir enklare för alla att planera sin träning.

Årsmöte

Den 26 april är det årsmöte för sektionen och för hela Göta. Sektionens årsmötet blir förmodligen digitalt och kommer även ersätta Göta Galan som får pausa efter 19 år. Vi kommer alltså presentera årets löpare, etc. Det är en kategori där medlemmarna får rösta varje år, årets prestation – det har kommit in enbart tre nomineringar. Klent rycker jag, men… ni har tre olika att rösta på här.

Rösta innan 29 mars.

Övrigt – Årets Klubbkompis

2020 hade som sagt var temat ”Kulturens år”. Den rådande pandemin gjorde att det blev ett väldigt speciellt år då de gemensamma träningarna för många blev en av få sociala aktiviteter, och klubbkulturen växte sig starkare och viktigare än någonsin. Därför vill vi i styrelsen uppmärksamma några av dem som hjälper till att bygga gemenskap och kompisanda lite extra genom att utse ”Årets klubbkompis”.

Du kan endast lägga din röst på en av kandidaterna, men i våra ögon är de alla vinnare! Du röstar här.

Rösta innan 29 mars.

Vid pennan/BG Nilensjö